Open Water Junior kurs

Wiktor och Ossian på Juniorkurs!

Vattenvana är viktigt när man ska dyka!

Och orkar man skratta orkar man trampa vatten :)

Tuffa killar på intensivkurs 10-14/7 2019 - Wiktor som vann 1000 kr i presentkort på mässan körde i våtdräkt och Ossian kom med sin egen torrdräkt! Onsdag till fredag mixade vi teori och bassäng-pass med simövningar och dyk i Sisjön, helgen spenderade vi vid och i havet :)


Vi började på grunda djup med avvägning, kroppspositionering och övningar. Juniorerna trivdes även fint på bassängbottnen - bekväma killar som löste sim 9 meter utan mask och paket av och på på botten galant, sköt sin första ytmarkeringboj på vilken vi bland annat övade upp- och nedstigning inför ute-dyken.

Första saltvattendyket gjordes i Skår! 

Glatt överraskade blev vi när Wiktors hela familj kom för att hänga och heja på!

Sol & snorkling och pappa, dykare sen innan, hängde med på dyk :)

Eftersnack och loggning av dyk på dansbanan i Ormestad

Viktigt med parkontroll inför varje dyk :)

Ossian hade med sig både pappa och bror, båda dykare sedan tidigare - tack för hjälpen med fotografering! 

Söndag och certifiering!

Sista dyket fick juniorerna simma först och leda dyket. Som instruktör och parkamrat känner jag mig både trygg med och stolt över att certifiera dessa ambitiösa och energiska ungdomar - vilken kämparglöd! Bland tankar och kommentarer som: "Det ska bli skönt att dyka utan att göra övningar" och "När kan jag gå vidare med Junior Advanced Open Water?" kan man inte annat än njuta!

Tack Ossian och Wiktor för en rolig och lärorik kurs! Grattis till välförtjänta certifikat och lycka till med fortsatt dykning - vi ses under ytan! :)